DWDD belt Angela de Jong: ‘Waarom ben je boos?’

De Wereld Draait Door heeft tv-recensent Angela de Jong van het AD opgebeld om haar te vragen naar de kritiek die ze heeft geuit op de VARA-talkshow. Dat vertelt ze vandaag in de krant. De Jong uitte dinsdag in een groot artikel in het AD felle kritiek op De Wereld Draait Door en Pauw, omdat die programma’s volgens haar worden gedomineerd door de linkse elite. “Ik heb duidelijk een snaar geraakt met mijn stuk dat ik me niet herken in de discussies aan tafel bij Pauw en DWDD“, zegt ze nu.

Ze heeft naar eigen zeggen enorm veel reacties ontvangen. “Een berg mailtjes, trending op Twitter, complimenten op het schoolplein, De Wereld Draait Door aan de lijn waarom ik boos ben op het programma, Powned.

Het was meer dan ze had verwacht, aldus De Jong. “Natuurlijk wist ik van tevoren heus wel dat ik niet alleen voor mezelf sprak. Ik hoor het op zoveel plekken waar ik kom“, zegt ze.

Maar de hoeveelheid instemmende reacties op mijn stuk van gisteren en met name de felheid ervan verbaasden me wél. Het zit diep bij veel mensen.

De Jong denkt dat mensen de kloof met de tv-elite echt goed zat zijn. Ze haalt bijvoorbeeld het incident aan in Pauls Puber Kookshow, waarin Paul de Leeuw stomverbaasd reageert als zijn hele publiek vóór Zwarte Piet blijkt te zijn.

Dat vind ik het meest zorgwekkend: sommige programmamakers beseffen niet eens meer dat er nog andere meningen leven dan die van hen.”

De Jong hoopt dat de tv-makers wat met de kritiek van haar en vele anderen gaan doen. “Ik ben benieuwd of de heren Pauw en Van Nieuwkerk de handschoen oppakken.

Overigens zijn DWDD en De Jong geen onbekenden van elkaar. De tv-recensente is al een paar keer te gast geweest in het programma van Matthijs van Nieuwkerk.

De AD-column ‘Snaar’ van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Angela de Jong: ‘Linkse elite domineert DWDD en Pauw’ (gisteren)

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen