Dijkdoorbraakserie neemt het op tegen Linda en Sylvie

Recht tegenover Linda de Mol op RTL 4 en Sylvie Meis op SBS 6, begint NPO 1 vanavond met de spectaculaire dijkdoorbraakserie Als De Dijken Breken. Direct na het Achtuurjournaal vertelt de serie hoe een watersnoodsramp er tegenwoordig uit zou zien in ons land. “Het idee voor de serie ontstond vier jaar geleden, toen een enorme storing bij telecombedrijf Vodafone een deel van het telefoonverkeer platlegde”, legt scenarioschrijver Karin van der Meer uit in Trouw.

De Vodafone-storing had ook wel iets catastrofaals, zegt ze. “Er ontstond zo’n chaos dat we op dat moment met mensen zijn gaan praten, om uit te pluizen wat er van Nederland overblijft wanneer onze waterwerken de zee niet meer kunnen tegenhouden.”

In de eerste aflevering valt de elektriciteit uit, stopt het internet en is er geen kraanwater meer. “Er ontstaat paniek, want wie heeft nou een noodplan thuis klaarliggen?

Nederland wordt met zijn neus op de fieten gedrukt, aldus Van der Meer in de krant (via Blendle). “Niemand realiseert zich bij thuiskomst op Schiphol hoe bijzonder het is dat hij vier meter onder NAP landt.

Als De Dijken Breken is om 20.25 uur te zien op NPO 1.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen