Den Haag wil toezicht op hulp-tv na hulphorror RTL 4

Politici in Den Haag willen toezicht op hulp-tv nu NRC Handelsblad de wantoestanden bij de hulpafdeling van RTL heeft blootgelegd. Dat meldt de krant vandaag. De grote partijen D66, PvdA en SP willen dat er onafhankelijk toezicht komt op hulp-tv, ’televisieprogramma’s die kandidaten zeggen te helpen maar dat in de praktijk niet doen’, aldus de krant. “Ook zullen ze de bewindsman dan vragen stellen over de misleiding van kandidaten van hulpprogramma’s van RTL.

Het is volgens het NRC niet makkelijk om toezicht te houden op de hulpafdeling van RTL, omdat RTL formeel in Luxemburg is gevestigd en ons Commissariaat voor de Media daarom niet de aangewezen toezichthouder is.

D66-Kamerlid Kees Verhoeven vindt het zorgelijk. “Het heeft er alle schijn van dat de mensen in kwestie niet goed geïnformeerd worden en de gevolgen niet kunnen overzien.

Niet alleen de politiek vindt de wantoestanden bij de hulpafdeling van Erland Galjaard zorgelijk, maar bijvoorbeeld ook het afdelingshoofd psychiatrie bij het AMC, Damiaan Denys.

De contracten die RTL hanteert en dat er sancties staan op stoppen vindt Denys ‘volstrekt onethisch en onacceptabel’.

Lees ook: Hulpafdeling RTL: ‘Haak af en je betaalt alle kosten’ (vanochtend)

Foto: D66

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen