Bert van Leeuwen verkoopt aandelen Skyhigh TV

Bert van Leeuwen heeft zijn belang van 25 procent in het productiehuis Skyhigh TV verkocht aan de andere drie aandeelhouders. Dat zegt de EO-presentator dit weekend in Het Parool. Van Leeuwen heeft zijn vertrek bij Skyhigh TV behoorlijk stil gehouden. “Ik zat inderdaad niet te wachten op gedoe, maar na een turbulent jaar – met veel negatieve publiciteit – ben ik fulltime in dienst gekomen van de EO. Ik heb mijn aandelen verkocht aan de andere eigenaren“, zegt hij.

Met negatieve publiciteit doelt hij op de rel rond het Skyhigh-programma Hufterproef, dat een vrouw willens en weten onterecht als racist neerzette op de nationale televisie. “Voor mij zijn dit wel wat ouwe koeien, hoor. Maar het was inderdaad niet eerlijk gemonteerd“, zegt Van Leeuwen.

Skyhigh ging vervolgens zeer schofterig om met de afhandeling van de klacht van de vrouw. “Opeens waren we zelf de ‘hufters’. Logische kritiek, maar dat het allemaal zo op mij persoonlijk was gericht, vond ik wat te makkelijk.”

Van Leeuwen was de kop van jut. “Ik was niet de aangewezen persoon, omdat ik nu eenmaal niet over het programma ging, maar werd wel door Quote, GeenStijl en Youp van ’t Hek aan dat programma gekoppeld.

Is deze rel de reden van zijn vertrek? “Ik heb niet de behoefte dat helemaal uit te leggen. In het kort kun je zeggen dat ik nu 32 jaar in dit rare vak zit. Bij de EO werkte ik altijd als freelancer en in 1999 begonnen we met Skyhigh, waardoor ik als het ware twee banen had. Die dubbelrol geeft weleens wat spanning, zoals bij die montagefout, en daar had ik niet zo veel zin meer in.

Nu werkt hij fulltime voor de EO. “Toen de EO met het voorstel kwam, dacht ik: ik ben nu 56 jaar, laat ik me de komende jaren richten op de dingen waar ik het meeste plezier in heb, het presenteren van programma’s.

Het Parool-interview met Bert van Leeuwen kunt u lezen via Blendle.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen