Bert Huisjes vond Sylvana-grapje Giel Beelen grappig

Bert Huisjes, de baas van omroep WNL, vond het apengrapje van Giel Beelen over Sylvana Simons wél grappig. Dat heeft hij laten weten in het programma De Ochtend op Radio 1. Huisjes moest in de radioshow ook lachen om de herhaling van het audiofragment. “Ik moest er wel om lachen, ja. Giel Beelen maakt een grap over Sylvana en dat wordt dan weer versleten als kwetsend. Sylvana heeft zich natuurlijk als een soort beroepsgekwetste opgesteld. Sylvana moet niet zo klagen.”

Simons is erg bergafwaarts gegaan, vindt hij. “Ze was één van de sterren van ons bestel, ze had een eigen talkshow. Als je het hebt over kansen die iedereen kan krijgen, dan heeft zij die ten volle benut en gekregen. Ze deed het heel goed.”

Het is een leuke vrouw, ze is slim, ze kan goed praten en ziet er prachtig uit. Maar ze zit nu in een soort nieuwe fase van haar leven dat ze politiek geactiveerd is en dan zit ze bij een heel bedenkelijke partij. Ze zit ons allemaal aan te praten dat we racisten zijn.”

Huisjes vindt de grap van Beelen door de beugel kunnen, omdat het een absurde grap is. “Het is een grapje. Ik moest er wel even om lachen, omdat ik Giel Beelen totaal niet als een racist zie. Laten we toch iets meer lachen om al die discussies. Straks mag Youp van ’t Hek ook geen grapje meer maken.”

Esquire-baas Arno Kantelberg sprong eerder al in de bres voor Beelen op Radio 1 en pleitte voor het behoud van flauwe grappen. Huisjes sluit zich daarbij aan: “Als we niet meer om flauwe grappen mogen lachen, wordt het heel saai in Nederland.”

Journaliste Annette van Trigt, die ook te gast was in De Ochtend, vindt de kritiek eveneens overdreven. “Die man zendt van 6 tot 9 uit, drie uur en maakt een keer een faux pas, so be it. Het kan gebeuren.”

Beelen ging gisterenavond in De Wereld Draait Door diep door het stof voor Simons.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen