Beau teleurgesteld in ‘fucking’ Eberhard van der Laan

Beau van Erven Dorens is teleurgesteld in de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Dat zei de RTL 4-presentator vrijdagavond in de media-uitzending van De Wereld Draait Door. Van Erven Dorens heeft he-le-maal niets van Van der Laan gehoord na vijf afleveringen van The Amsterdam Project over daklozen in Amsterdam. “Ik heb nog geen telefoontje gehad! Niet van de fucking burgemeester en niet van een of andere instantie“, aldus de televisiester van RTL.

De presentator vindt dat zeer tegenvallen van Van der Laan. “Die Eberhard van der Laan heb ik geïnterviewd. Ik ben dol op die man, het is een heel aardige vent. Hij is beschermheer van alle daklozen. Maar hij zou moeten opbellen en zeggen: ‘Wat heb je allemaal meegemaakt?’

Van Erven Dorens zou die vraag graag ontvangen van de burgemeester. “Dan zou ik een stap terugzetten als presentator van laagdrempelige tv en de hulpverleners van het Leger des Heils en daklozen naar voren schuiven en zeggen: ‘Ga met elkaar praten! Los dat zaakje op!’

De vele afdelingen en instanties stellen Van Erven Dorens keer op keer teleur. “Je loopt tegen zó veel muren op. Ik ben nu twee jaar met die zaak bezig en je wordt helemaal gek. Het systeem van de gemeente met ál die loketten. Ik begrijp het al niet en die daklozen al helemaal niet.

Die oude meneer, Lolle, is 68 en woont al twaalf jaar op straat, maar hij kan niet bewijzen dat hij in Amsterdam ingeschreven staat, dus hij heeft nergens recht op. Ik ben er al drie maanden achteraan gegaan, maar het lukt niet.”

De hulpverleners hebben het ongelooflijk zwaar met al die bureaucratie en stroperigheid. Ik ben gewoon ontploft.

Foto: VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen