Angela Groothuizen zwijgt over RTL-hulphorror

Angela Groothuizen weigert te reageren op de commotie die is ontstaan over haar RTL 4-programma Een Nieuw Begin. Ze zwijgt niet alleen op Twitter, maar liet er woensdag ook niets over los in haar programma RTL Live. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. De kandidaten van Een Nieuw Begin zijn schandalig behandeld, blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad, dat ook andere hulpshows van RTL aanpakt. Groothuizen zat er met haar neus bovenop en wist van de werkwijze.

Het nieuws over de RTL-hulphorror staat op alles sites en was woensdag ook de opening van SBS Shownieuws. RTL Boulevard zweeg het nieuws dood, maar in het RTL Z-programma @Z werd er wél wat over gezegd.

Heleen van Royen kwam met het onderwerp op de proppen in @Z. Ter voorbereiding probeerde ze ’s middags op Twitter aan Groothuizen te vragen wat haar mening is, maar ze reageerde niet.

Daarom besloot Van Royen even te bellen. “Ik heb Angela even gebeld, want ik had op Twitter gevraagd wat zij hier nou van vindt. Ze zei: ‘Wat ik nou heel jammer vind, is dat NRC mij niet even gebeld heeft, want hoor en wederhoor hoort bij de journalistiek.’”

Het is merkwaardig dat Groothuizen erover klaagt dat ze haar mening niet kon geven in NRC, terwijl ze podia genoeg heeft om die mening zélf over het voetlicht te brengen.

Het NRC heeft overigens wel met RTL gebeld, maar die wilde niet ingaan op inhoudelijke vragen. Daarover zegt Van Royen: “Volgens Angela kwam het NRC op het laatste moment bij RTL met achttien vragen, die niet een-twee-drie beantwoord konden worden, want het waren programma’s uit 2013 en 2014.”

Morgen komt er een einde aan het drieluik van NRC over de hulphorror bij RTL.

Lees ook:
Den Haag wil toezicht op hulp-tv na hulphorror RTL 4 (vandaag)
Hulpafdeling RTL: ‘Haak af en je betaalt alle kosten’ (vandaag)
RTL 4 reageert op NRC-artikel over hulpprogramma’s (gisteren)
NRC slacht hulpshows RTL volledig af na onderzoek (gisteren)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen