‘A’dam – E.V.A. verdient veel meer kijkers’

Hanneke Groenteman vindt het heel erg jammer dat het derde seizoen van A’dam – E.V.A. zondag met slechts 297.000 kijkers (4,0 procent) van start ging op NPO 3. Dat liet ze maandagavond weten in De Wereld Draait Door. Groenteman bracht in haar tafeldamegesprekje een ode aan de dramaserie met Teun Luijkx en Eva van de Wijdeven. “We zijn nu bij seizoen drie en ik vind het het beste wat er ooit in Nederland is gemaakt op de Nederlandse televisie als serie“, zei ze onomwonden.

De tv-persoonlijkheid heeft het héle derde seizoen al gezien. “Er is eigenlijk niets lekkerders dan heel lang in iets verzuipen. Vorige week heb ik het geluk gehad dat ik hier aan de overkant van deze studio, in het Ketelhuis, het hele derde seizoen heb mogen zien van A’dam – E.V.A.

De serie gaat over Amsterdam. “En alles wat er in Amsterdam onder én boven het plaveisel leeft. Alle kleuren, alle mensen, alle verhalen in een betoverende serie. Het is niet alleen dat het een betoverend verhaal is en waanzinnig gespeeld, maar je leert er ook zo veel van. Van hoe de bloedbank werkt tot hoe het werkt met begrafenissen van mensen die geen familie hebben.

Het is een heel kleurrijke serie, aldus Groenteman. “Het heeft alle kleuren van de regenboog, zonder dat het heel politiek correct is. Het is gewoon Amsterdam zoals het nu is, in al zijn glorie. Een prachtserie.

Ze hoopt dat de kijkcijfers in de lift omhoog gaan. “Ik wil zo graag dat veel meer mensen er naar gaan kijken dan er nu gekeken hebben. Het moeten er gewoon meer worden. Het is een super, super, super mooie serie, echt waar.”

Foto: VARA

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen