Zwarte Piet in 2017 ook niet meer in reclameblokken RTL

Zwarte Piet mag vanaf 2017 ook niet meer te zien zijn in de reclameblokken van RTL Nederland. Adverteerders moeten dan een alternatieve Piet gereed hebben. Dat heeft het tv-bedrijf laten weten. RTL Nederland maakte maandag bekend te stoppen met Zwarte Piet, het hulpje van Sinterklaas. Daarvoor in de plaats komt Schoorsteen Piet. Mogelijk zijn er nog wél reclames met Zwarte Piet. RTL heeft er namelijk begrip voor dat het voor adverteerders kort dag is om nog aanpassingen te doen.

Volgend jaar accepteert RTL géén advertenties meer met Zwarte Piet. Bedrijven die nog met een traditionele Sinterklaas-reclame komen, worden dan geweigerd.

RTL heeft behoorlijk wat teweeggebracht met zijn beslissing om Zwarte Piet te boycotten. Bekende Nederlanders zijn wél positief, net als de meeste politieke partijen, maar PVV, VVD en veel gewone mensen in het land zijn boos.

De Zwarte Piet-boycot was maandag het openingsnieuws van RTL’s Half Acht Nieuws. Het NOS Achtuurjournaal had het nieuws aan het eind van de uitzending zitten.

Foto: Wikimedia

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen