Thrillerschrijven met de sterren trekt 165.000 kijkers

Het NPO 2-programma De Pennen Zijn Geslepen, een soort thrillerschrijven met de sterren, is donderdagavond met magere kijkcijfers van start gegaan. Er keken om half negen slechts 165.000 mensen naar de eerste uitzending, goed voor een marktaandeel van 2,6 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Pennen Zijn Geslepen was op zijn uitzendtijdstip het op een na minst bekeken programma op álle top-tienzenders. Alleen RTL 8 trok nog minder bekijks.

In De Pennen Zijn Geslepen strijden zeven bekende Nederlanders met schrijversambitie tegen elkaar. Zij gaan op zoek naar hun duistere kant om tot een spannende thriller te komen.

Met hulp van literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling en bestsellerauteur Saskia Noort ontdekken zij alle aspecten van het schrijversvak.

De deelnemers aan deze eerste literaire competitie op televisie zijn Monic Hendrickx, Gerda Havertong, Arnold Karskens, modeontwerper Hans Ubbink, tv-psycholoog Steven Pont, kunstenares Tinkebell en bioloog Kees Moeliker.

Foto: AvroTros

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen