Sophie Hilbrand scoorde vooral met penis

Geplaatst op Wed 05 Oct 2016 om 10:25

Het mannenseizoen van de NPO 3-titel Sophie in de Kreukels zit erop. Van de vier afleveringen was de aflevering over de penis het meest in trek. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Sophie Hilbrand behandelde in elke aflevering van Sophie in de Kreukels een ander thema. In de tweede aflevering stond de penis centraal en werd onder meer een penisverdikking getoond. Het werd de meest bekeken aflevering van de reeks met 463.000 kijkers, goed voor 8 procent marktaandeel.

De op een na meest bekeken aflevering van de reeks was de aflevering over de torso van de man, die gisteren 391.000 kijkers (7 procent) trok.

De aflevering over het haar van de man trok vorige week 374.000 kijkers (7 procent). De eerste aflevering ging over het gezicht van de man en scoorde 321.000 kijkers (6 procent).

In de uitzendingen kwamen diverse bekende Nederlanders aan bod. Zo praatte Howard Krompoe over zijn geslachtsdeel en onderging Andy van der Meijde een haartransplantatie bij Hairplus medical care.

Tv-recensent Haro Kraak schrijft vandaag in de Volkskrant een recensie over Sophie in de Kreukels. Daarin uit hij onder meer de volgende kritiek: “Elke aflevering voltrok zich volgens hetzelfde patroon. Ja, mannen zijn ijdeler geworden, ja, dat komt door het perfecte beeld in de media en op Instagram, ja, de cosmetische industrie speelt handig in op onzekerheden, ja, als iedereen erin meegaat wordt de druk groter, nee, je hoeft je tegenwoordig niet meer te schamen voor ijdele ingrepen, nee, je voelt je uiteindelijk niet beter over jezelf als je veel aan je uiterlijk doet.

Best fijn, die nuchterheid, maar niet vier keer achter elkaar“, is te lezen in het dagblad.

Foto: BNN/VARA
10 Reacties op “Sophie Hilbrand scoorde vooral met penis”


 1. Aap

  Typisch.

 2. Anonymous

  TV voor kinderen op een overbodig tv-kanaal.

 3. rick

  En dat er dan een zendermanager bij de NPO zit die zegt: Ja, laten we Gordon en Gerard lullen over penissen?!

  Het heeft niets maar dan ook helemaal niets nieuws aan het licht gebracht.
  Als de uitkomst van je probleemstelling voordat je een programma maakt al lang en breed duidelijk is, moet je er dan wel aan beginnen?

 4. arie

  Als je nou helemaal niks kan, je meeste eerdere programma’s floppen, dan word je presentatrice van dit soort kul TV.

 5. Anonymous

  @rick Zonder te zeggen dat het geen vermakelijk programma is ben ik het wel met je eens. Dat is heel vaak het geval bij de zogenaamde onderzoeksjournalistieken programma’s van o.a. Sophie Hilbrand, Lauren Verster, Jojanneke van den Berge, Jessica Valerius, Sunny Bergman en Linda Hakeboom op NPO3. Verschillende programma’s van verschillende omroepen maar allemaal met de zelfde invalshoek en uitkomsten die iedereen al weet. Deze vrouwen (vreemd genoeg zijn het vaak vrouwen die met dit soort programma’s en documentaires komen) doen net alsof verder nog nooit iemand het over deze onderwerpen heeft gehad op televisie.

 6. Flits Bom

  Het zou me niks verbazen als ze er zelf ook een heeft.

 7. Victoria

  Sophie is een ranzig, ongewassen en lelijk mens

 8. mark

  Nare vrouw op leeftijd die denkt dat ze g😅il overkomt.

 9. Anonymous

  Sophie niet alleen de mannen uitlichten,
  ook de vrouwelijk lichaam bespreken.

 10. Ad

  Bij de commerciële zenders noemen de critici dit plat, bij de publieke zenders heet het verantwoorde televisie. Tja……..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.