‘Scandinavisch tv-drama voorbeeld voor Nederland’

Acteur Teun Kuilboer, op dit moment te zien in de NPO 1-serie La Famiglia, denkt dat het tv-drama uit Scandinavië een voorbeeld is voor Nederlandse tv-makers. Dat zegt hij in een interview met Veronica Magazine. Nederlandse tv-makers hebben lang niet de budgetten die de Amerikanen hebben voor tv-drama. “Maar ik denk dat wij, naast naar allerlei fantastische series op Netflix en HBO, steeds meer met een schuin oog naar succesvolle Scandinavische tv-series kijken“, zegt Kuilboer.

Ook Scandinavische series hebben geen megabudgetten, maar vallen op door hun inhoud. “Dat zijn allemaal verhalen met lef en zonder concessies. In Nederland is men lange tijd bang geweest om duidelijke keuzes te maken uit angst een bepaald publiek kwijt te raken, maar daar beginnen we steeds meer schijt aan te hebben“, zegt hij.

Kuilboer is blij dat de Nederlandse tv-makers meer lef tonen. “Ik vind dat een goede ontwikkeling. Je hoeft niet een serie voor iedereen te maken.

Ook La Famiglia-collega Fockeline Ouwerkerk vindt het Nederlands tv-drama van hoog niveau. “Oké, we hebben dan minder grote budgetten, maar daar staat tegenover dat er goede en betrokken acteurs zijn die er met alle liefde en toewijding voor gaan.

Wel blijft het zo dat we hier een serie in elkaar moeten zetten voor het bedrag dat ze in Amerika alleen al aan special effects uitgeven. Op dat gebied zijn we minder rijk.

Foto: Ahmet Polat/AvroTros

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen