SBS 6 wekt woede op: kijkers willen geld terug

SBS 6 heeft zijn kijkers vrijdagavond bedonderd tijdens de finale van The Next Boy/Girl Band. De tv-zender liet de jonge fans van het programma de hele avond stemmen voor bijna één euro per stem, om vervolgens helemaal niets met die stemmen te doen. Dat was te zien in de uitzending op SBS 6. In de finale moest zowel de vijfkoppige boyband als de vijfkoppige girlband afscheid nemen van één lid. De kijker mocht stemmen en de minst favoriete kandidaten belandden in de gevarenzone.

Van de bandleden die in de gevarenzone belandden, moest er één naar huis. Bij de jongens ging Jeronimo naar huis, maar bij de dames liep het anders.

John Ewbank, die de girlband leidde, besloot om helemaal niemand naar huis te sturen, ondanks het gebel en ge-sms van de kijker. “Het zal mijn laatste show zijn vanavond, maar ik neem jullie allemaal mee. Flikker maar op.

Presentatoren Nicolette van Dam en Tim Douwsma keurden de beslissing goed, ondanks het kijkersbedrog. “De redactie wist hier niets van”, aldus Ewbank. “Wij moeten morgen met de platenmaatschappij door met de meiden. Met één minder was het gewoon niet te doen voor mij.

SBS 6-kijkers vinden het onrespectvol naar de kijker toe. “Dikke oplichterij”, zegt Lowie op de Facebookpagina van de zender. “Ik vind dat mijn dochters die beide twee keer gestemd hebben hun geld terug moeten krijgen.

Daisy is ook kwaad: “SBS 6 ten voeten uit. Anderhalf uur Nederland laten stemmen op wie er door gaan, en dan alle meiden meenemen? Laten we de volgende keer al het geld naar een goed doel sturen als jullie het toch wegpleuren.

Tessa: “Weet je wat ik erg vind? John Ewbank zegt dat ze er vorige week al over na hebben zitten denken om de meiden met vijf door te laten gaan… Hallo? Waarom moet Nederland dan gaan stemmen?

Reactie SBS 6

SBS 6 heeft een reactie gegeven in De Telegraaf. “Het is een spontane actie geweest van John Ewbank en aangezien het programma live wordt uitgezonden, kunnen we er niets meer aan doen. John stelt dat de platenmaatschappij door moet met de band en dat die formatie minder is als iemand weg gaat”, zegt een woordvoerder.

Op de vraag of de kijkers nu hun stemgeld terugkijken, antwoordt de zender: “Dat kan ik nu niet zeggen. Ik weet niet of dat überhaupt mogelijk is.”

Overigens won tijdens de finale niet de meidenband, maar de jongensband.

Foto: SBS/Twitter

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen