SBS 6 stopt per direct met Show XL

SBS 6 stopt na drie afleveringen met de zondagse talkshow Show XL van Lucille Werner en Fred van Leer. De kijkcijfers zijn te laag. Dat heeft een woordvoerder van de tv-zender bevestigd. De derde aflevering van Show XL trok afgelopen zondag tussen half zes en half zeven slechts 215.000 kijkers, goed voor 7 procent marktaandeel. “Wegens tegenvallende kijkcijfers en het feit dat we niet verwachten dat daar verbetering in komt in deze moeilijke markt, wordt Show XL niet meer uitgezonden.

De eerste twee afleveringen van Show XL deden het ook al niet best. Daar keken 316.000 (9 procent) en 302.000 kijkers (9 procent) naar.

Het programma concurreerde afgelopen zondag voor het eerst met het gelijktijdig uitgezonden Carlo’s TV Café van Carlo Boszhard. Dat was met 377.000 kijkers (10 procent) ook niet heel erg in trek.

Werner gaf dinsdag nog aan veel vertrouwen te hebben in Show XL. “Ik heb wel het idee dat we op de goede plek aan het komen zijn en dat dit wel een beetje de vorm is die we moeten volhouden“, zei ze op de radio.

Show XL was de opvolger van Thuis Op Zondag, dat ook al flopte. Dat programma werd gepresenteerd door Dirk Zeelenberg en Kim-Lian van der Meij.

Foto: SBS/Elvin

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen