Rob Verlinden: ‘Tuinprogramma te duur voor NPO’

Rob Verlinden denkt dat de NPO geen tuinprogramma meer uitzendt, omdat het te veel op het budget drukt. Dat heeft de SBS 6-tuinman gezegd in het Radio 1-programma Nu Al Wakker. Na jarenlang succes gehad te hebben met Eigen Huis & Tuin, is Verlinden nu al jaren succesvol met tuinshows op SBS 6. “De commerciëlen hebben het onder leiding van mij een beetje overgenomen, want ik ben eigenlijk begonnen bij de Publieke Omroep. Ik ben bij de AVRO begonnen bij AVRO Service Salon.”

Verlinden vindt programma’s over planten, bloemen, flora en fauna ook van belang voor de NPO. “Het zijn keuzes die gemaakt worden. Dan denken ze: het kost zo veel om te maken, laat de commerciëlen het maar doen. Ik zou zeggen: maak tuinprogramma’s. Maar ik kan je wel vertellen: het is vrij kostbaar, dus ik zie het de NPO niet gauw doen.”

Het maken van tuintelevisie is erg arbeidsintensief, zegt Verlinden. “Het kost echt de hele week. Ik ben de hele week aan het opnemen en besteedt er zeker vijftig tot zestig uur per week aan. Ik doe ook nog de montage.”

Waarom SBS 6 het dan wel doet? Sponsoring. “Er is behoefte aan. We hebben heel veel kijkers en er zit ook een heel bedrijfsleven achter, die ik vertegenwoordig.”

Foto: SBS/Elvin

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen