Radiomiljonair Lex Harding voelt zich geen moslim

Radiomiljonair Lex Harding, die aan de wieg stond van Sky Radio, Radio 538 en TMF, voelt zich geen moslim. Dat vertelt hij in de Weekend. Harding trouwde in 2002 op islamitische wijze met zijn Iraanse vrouw Fariba, zodat ze ongestoord kunnen reizen door Iran. “We zijn alleen maar op die manier getrouwd omdat we dan, wanneer we in Iran zijn, samen in een hotelkamer kunnen slapen. Ik ben nu weliswaar moslim, maar ik voel me absoluut niet zo. Ik heb niets met het geloof.”

Hij heeft naar eigen zeggen ook niets met het christendom. “Ik ben niet religieus en mij vrouw is dat ook niet, ik wil dat misverstand graag uit de wereld helpen.”

Toch wil Harding de islam ook niet beledigen. “Ik wil wel graag benadrukken dat het positieve van de islam is dat je in moslimlanden weinig arme mensen ziet. Het is volgens de islam verplicht dat de rijken de armen helpen en ze geld te geven. En dat gebeurt ook. Iedereen helpt elkaar daar.”

Hoe het reizen door Iran hem bevalt? “Teheran is een heel vrije stad. Er zijn alleen kledingvoorschriften die ik best wel afkeur. Mijn vrouw moet haar hoofd en armen de hele reis bedekken. Dat vind ik jammer, maar daar heb ik mee te leven.”

Foto: Omroep Gelderland

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen