PvdA wil bezuinigingen publieke omroep terugdraaien

Het verkiezingsprogramma van de PvdA zal NPO-baas Shula Rijxman tevreden stellen. De politieke partij wil veel meer geld uittrekken voor de publieke omroep. Dat is te lezen in het programma. Met haar oproep voor 50 miljoen extra maakte Rijxman zich eind augustus niet populair. Ze ontving onder meer een kritische reactie van VVD-staatssecretaris Sander Dekker. Maar PvdA vindt het verzoek van Rijxman wél gerechtvaardigd en wil zelfs 100 miljoen euro extra voor de publieke omroep.

Er is volgens de PvdA de afgelopen jaren te veel bezuinigd op de publieke omroep, vooral bij de regionale en lokale afdelingen. “De publieke omroep, waaronder ook de regionale en lokale omroepen, heeft een belangrijke taak om verbinding tot stand te brengen tussen alle groepen in de samenleving en verdient daarom meer financiële steun. Wij willen hierin per jaar 100 miljoen euro extra.

Gebrekkige financiering en omstandigheden hebben regionale en lokale publieke omroepen de laatste jaren teveel parten gespeeld, aldus de PvdA. “Dat tast niet alleen het functioneren van de lokale democratie aan maar het beperkt ook het streven naar meer regionale en lokale binding.

De PvdA wil ook dat de NPO gewoon amusement kan blijven uitzenden ‘met als doel een groot en divers publiek te trekken’.

Verder wil de PvdA dat de NPO meer jongeren gaat bereiken via het internet. “De beperkingen die er nu liggen, nemen we weg.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen