Producent Zondag Met Lubach biedt excuses aan

Producent Human Factor zegt sorry voor de vertraagde uitzending van Zondag Met Lubach. Er was sprake van overmacht. Dat is te lezen in een persverklaring van het tv-bedrijf. Zondag Met Lubach kon zondag niet om 21.45 uur beginnen, waardoor de uitzending op het allerlaatste moment met een uur werd uitgesteld. “Door een technische storing die tijdens de montage van Zondag Met Lubach optrad, is er een videobestand ontstaan dat technisch niet geschikt was voor uitzending.”

Via verschillende uploads is vervolgens nog geprobeerd wel een geschikte file aan te leveren. “Maar zelfs het fysiek naar Hilversum rijden en de uitzending daar inladen, mocht niet meer baten. Vanwege deze enorme vertraging is op het laatste moment besloten om de programmering te wijzigen en de film die na Zondag Met Lubach geprogrammeerd stond eerst uit te zenden.”

De producent van Zondag Met Lubach, Human Factor, betreurt de situatie ‘enorm’ en spreekt van overmacht. “We hebben de hele week met man en macht aan deze uitzending gewerkt. Dan is een technische storing die ervoor zorgt dat Zondag Met Lubach niet op tijd kan beginnen, enorm frustrerend.”

We bieden onze oprechte excuses aan en danken de inzet en flexibiliteit van de NPO, het livecenter van NEP en vooral het geduld van onze kijkers, die middels een enorme stroom aan reacties lieten weten dat ze op Zondag Met Lubach zaten te wachten.”

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen