Paul Römer woest over Kamervragen over seks bij NPO

Paul Römer, baas van omroep NTR, vindt het net als Omroep MAX-baas Jan Slagter belachelijk dat D66-Kamerlid Kees Verhoeven Kamervragen heeft gesteld over homoseks bij de NPO. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. Verhoeven vindt het kwalijk dat La Famiglia-schrijfster Maria Goos van AvroTros een homoseksscène moest schrappen en wil duidelijkheid van staatssecretaris Sander Dekker (Media). Een verspilling van tijd en van belastinggeld, vinden de omroepbazen.

Het is volgens Römer inmiddels duidelijk dat het schrappen van de scène ‘helemaal niets’ te maken heeft met een taboe op homoseksualiteit, maar dat het puur een inhoudelijke keuze was.

Dekker kan en mag niets anders antwoorden dan dat de omroepen zelf over de inhoud van programma’s gaan, aldus Römer. “Verhoeven weet dit maar vraagt toch naar de bekende weg.

Dat doet Verhoeven alleen maar om zichzelf te profileren omdat er in maart verkiezingen zijn, stelt Römer. Daar ergert hij zich aan, omdat een Kamervraag stellen gemiddeld 3.500 euro kost.

Verhoeven verbrast ons overheidsgeld terwijl de NPO de ene na de andere bezuiniging voor de kiezen krijgt.”

Lees ook: Jan Slagter vindt Kamervragen over homoseks onnodig (gisteren)

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen