Paul de Leeuw verbijsterd: hele publiek vóór Zwarte Piet

De kloof tussen de BN’ers en de media aan de ene kant en het gewone volk aan de andere kant werd zaterdagavond pijnlijk duidelijk in Pauls Puber Kookshow. Dat was te zien in de uitzending op NPO 3. De Leeuw confronteerde zijn publiek vol witte kinderen met het besluit van RTL om te stoppen met Zwarte Piet. Hij vroeg kinderen die vóór Zwarte Piet zijn een groen bordje op te steken en kinderen die tégen zijn een rode. Tot De Leeuws verbijstering staken vrijwel álle kinderen een groen bordje op.

De presentator was zichtbaar geschrokken van dit rechtse geluid in zijn VARA-studio. “Massaal, massaal groen, ongelooflijk. Ik zie maar een enkele rode“, zei hij.

De Leeuw vindt kennelijk dat iedereen die het niet met hem eens is, het gewoon niet snapt. “Ik dacht dat jullie er iets anders over nadachten. Dus niemand begrijpt dat het aangepast kan of moet worden?

Even later kwam zijn studiogast Paulien Cornelisse terug op deze ‘poll’ in de studio. Volgens haar snapten de kinderen niet zo goed wat De Leeuw bedoelde te vragen.

Cornelisse: “Volgens mij stelde je die vraag verkeerd! Je had moeten zeggen: ‘Vind je dat Zwarte Piet wel een beetje van kleur mag veranderen? Wie is het daarmee eens?’

De Leeuw besloot haar advies op te volgen en zijn jonge publiek díe vraag te stellen. De kinderen waren echter helder: ze staken massaal een rood bordje omhoog. Van hen mag Zwarte Piet niet van kleur veranderen.

O, sorry hoor. Ha ha ha. Ik zie een klein hoekje rood daar. Die hebben vast linkse ouders“, grapte Cornelisse.

De Leeuw denkt dat zijn publiek nog wel tot inkeer komt. “Ik wil toch zeggen dat ik blij ben dat die verandering plaatsvindt. Over tien jaar zijn jullie er ook blij mee.”

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen