‘Oerlemans voelt zich verheven boven zijn werknemers’

Reinout Oerlemans voelt zich verheven boven de mensen die voor hem werken. Dat stelt Dirk Zeelenberg, die in 2009 de directeur van de drama-unit van Oerlemans’ bedrijf Eyeworks werd, in de Volkskrant. Eyeworks komt er niet goed van af in het boek van Zeelenberg. “Reinout en zijn compagnons regeerden vanuit een ivoren toren. Ik had het gevoel dat ze vonden dat iedereen onder hen er minder toe deed. Vloog ik met de board naar Londen, dan zaten zij businessclass en ik economy“, zegt hij.

In de Volkskrant vult hij aan: “Het ging me er niet om dat ik economy zat, maar dat ik in het gangpad gewoon even kwam praten en dat dat kennelijk not done was. Gezelligheid is niet iets dat bij Eyeworks ertoe deed, zeg maar.

Zeelenberg vond Oerlemans creatief niet heel sterk, zegt hij in zijn boek. “Als er van een bepaald boek een paar honderdduizend exemplaren waren verkocht, wilde Eyeworks dat automatisch verfilmen, wáár dat boek ook over ging.

Ik herinner me een stapel filmscripts op mijn bureau, het ene nog slechter dan het andere. Ik rapporteerde aan Reinout dat het script met de titel Nova Zembla nog het minst erbarmelijk was. Die classificatie bleek genoeg om er een film met een budget van 7 miljoen euro van te maken!

Toch werd de film een succes, merkt de Volkskrant op. Zeelenberg in de krant: “Dat kan Reinout als geen ander, ja, heel knap.

De Volkskrant heeft Oerlemans om een reactie gevraagd. De tv-producent laat weten: “Dirk is een prachtvent, maar was niet de juiste man op de juiste plek, zullen we maar zeggen.

Zeelenberg: “Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand voor veel geld een functie krijgt en dat een ander hem gaat vertellen hoe-ie zijn werk moet doen? Als Reinout mij drie maanden de kans had gegeven, was er echt iets gebeurd. Geef je mensen vertrouwen, dan stijgen ze boven zichzelf uit. Maar dat deed hij niet.

Het Volkskrant-interview met Dirk Zeelenberg kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen