NTR stelt Correspondents’ Dinner uit tot na verkiezingen

De tweede editie van het Correspondents’ Dinner is niet in februari 2017, maar ná de verkiezingen in maart 2017 te zien op NPO 1. Dat bevestigt omroep NTR tegen het NRC Handelsblad. Minister-president Mark Rutte trok vorig jaar maar liefst 2,7 miljoen kijkers met zijn komische toespraak. Vlak voor de verkiezingen zou zo’n kijkcijfer hem goed uitkomen. “In overleg met de RVD hebben we besloten om het na de verkiezingen doen, om de schijn te vermijden dat het programma de campagne beïnvloedt.

Pas na de verkiezingen wordt er een nieuwe datum geprikt. “We willen er wel mee doorgaan, het is de bedoeling dat we dit jaarlijks willen gaan doen.

De Correspondents’ Dinner is een Amerikaanse traditie, die vorig jaar door Twan Huys naar Nederland werd gehaald. Op 10 februari was de eerste editie en die werd goed ontvangen.

Huys liet in februari weten tégen een verplaatsing van de tv-avond te zijn. “Ik vind dat het bij een traditie niet uitmaakt of er wel of geen verkiezingen zijn. Carnaval verzet je ook niet als er verkiezingen zijn“, zei hij.

Foto: NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen