NOS gaf Mart Smeets vliegtickets van 18.000 euro

De NOS heeft Mart Smeets als afscheidscadeau in businessclass naar de Olympische Spelen in Brazilië laten vliegen, samen met zijn vrouw. Het prijskaartje: 18.000 euro. Dat bevestigt Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport, in weekblad Weekend. Nooter vindt het een passend afscheidscadeau, omdat Smeets geen receptie wilde. “Mart is de beste sportpresentator die ons land ooit heeft gekend. Hij heeft 43 jaar voor ons gewerkt en 43 jaar kwaliteit geleverd“, geeft hij aan.

Afgelopen zomer kwam er een einde aan Smeets’ carrière bij de NOS. “Mart is niet van de recepties en toespraken, de enige manier om hem gepast afscheid te laten nemen is door hem te laten werken.”

Dat betekende dat Smeets geen grootse en dure afscheidsreceptie kreeg aangeboden, maar nog één keer commentaar mocht geven bij de Olympische Spelen. “We vonden het niet meer dan logisch dat zijn vrouw bij dat afscheid aanwezig zou zijn.”

Vanwege Marts enorme verdiensten voor de NOS, zijn fysieke toestand – hij is bijna 70 – en omdat we dus veel kosten bespaarden door geen groot afscheidsfeest te organiseren, vloog Mart business class, met zijn vrouw. Een uitzondering. De regel bij de NOS is nou juist dat niemand businessclass vliegt.”

Shownieuws heeft SP-Kamerlid Michiel van Nispen om een reactie gevraagd. Hij spreekt er schande van. “Business class vliegen is niet nodig, zeker niet als je dit afzet tegen de bezuinigingen bij de publieke omroep en het feit dat zelfs de sporters, om wie het gaat bij de Olympische Spelen, ook gewoon goedkopere tickets hadden.

Zelf laat Smeets weten: “Het was mijn afscheidscadeau. Dit is mij aangeboden namens de NOS, dat heb ik geaccepteerd.

Foto: DWDD/VARA

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen