Matthijs van Nieuwkerk te gast in eigen talkshow

Matthijs van Nieuwkerk verruilde de stoel van presentator donderdagavond in De Wereld Draait Door even voor de stoel van gast. Vijftien minuten lang vertelde hij als gast over zijn idool Bob Dylan. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De stoelendans was niet gerepeteerd. Eigenlijk waren Freek de Jonge en Henk Hofstede uitgenodigd om over Dylan te praten, maar Van Nieuwkerk had zo veel anekdotes, dat De Jonge voorstelde om van stoel te wisselen. Dat vond hij wel een goed idee.

Hanneke Groenteman moest als tafeldame even wennen aan de nieuwe opstelling. “Dus ik ben nu de tafeldame van Freek?“, vroeg ze.

De Jonge: “Ja, maar ik heb andere eisen dan hij.

De cabaretier mocht aan het eind van het gesprek nog wel een liedje van Dylan zingen. “Freek, jij wil Forever Young zingen“, zei Van Nieuwkerk.

De Jonge: “Nou ja, dat is mij gevraagd.

Van Nieuwkerk zette hem direct op zijn plek: “Nee, nee. De vraag was: ‘Zou je Like A Rolling Stone willen zingen?’ Dát was de vraag.

Overigens werd Van Nieuwkerk zelf later in de uitzending ook nog even op zijn plek gezet. Een cabaretier noemde De Wereld Draait Door ‘het voorprogramma van Lucky TV’.

Talkshowcollega Humberto Tan is ook wel eens te gast geweest in zijn eigen talkshow. Niet voor een ode aan een bekende zanger en tekstschrijver, maar voor een ode aan zichzelf. Toen hij werd verkozen tot Omroepman van het Jaar, liet hij zich in RTL Late Night een uur lang interviewen door Peter van der Vorst.

Hoewel Tan donderdagavond ook een prijs won – de Zilveren Televizier-Ster – bleef hij dit keer wel op de presentatiestoel zitten. Wel was te zien hoe hij de studio betrad alsof hij een voetballer met de wereldbeker was.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen