Matthijs van Nieuwkerk gaat Dieuwke ‘vréselijk missen’

Matthijs van Nieuwkerk gaat Dieuwke Wynia ongelooflijk missen als hoofdredacteur van De Wereld Draait Door. Dat vertelde hij vrijdag aan het eind van de uitzending op NPO 1. Wynia was vrijdag voor het laatst DWDD-baas en daar stond Van Nieuwkerk aan het eind van zijn programma even bij stil. “We zijn er bijna, behalve dat ik dit heel graag wil zeggen: dit is de allerlaatste uitzending van Dieuwke Wynia, de hoofdredactrice die vanaf dag één bij dit programma betrokken is.

De afgelopen acht jaar zwaaide Wynia de scepter ‘op een ongelooflijk goede manier’, aldus Van Nieuwkerk. “Zeer inspirerend, streng, creatief, als een wervelwind. Zonder haar was dit programma lang niet geweest wat het nu is.”

Van Nieuwkerk is Wynia erg dankbaar. “We zijn haar daar ontzettend veel dank verschuldigd. Ik persoonlijk ook. Ik ga haar vréselijk missen. We hebben samen opgeroeid, acht jaar lang hebben we van alles en nog wat bedacht in en buiten de uitzending. Zonder haar was dat nooit, nooit, nooit gelukt.”

Ze gaat wat anders doen, dat gunnen we haar van harte. De Wereld Draait Door gaat haar héél erg missen. Ik ook.”

Vervolgens vloog Wynia Van Nieuwkerk in de armen en kreeg ze een bos bloemen.

Wynia stopt met DWDD omdat ze een eigen productiebedrijf begint. Het gerucht gaat dat Van Nieuwkerk na dit seizoen stopt met de talkshow.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen