Lovende tv-recensies voor Beau van Erven Dorens

Het RTL 4-programma The Amsterdam Project van Beau van Erven Dorens krijgt lovende tv-recensies. Zowel het AD, het NRC Handelsblad als het Parool zijn zeer enthousiast. Dat is te lezen in de kiosk. NRC-recensent Hans Beerekamp merkt op dat Van Erven Dorens tot nu toe, buiten RTL Boulevard om, nooit een programma vond ‘dat hem als een handschoen paste’. “Na de eerste aflevering van The Amsterdam Project kun je al vaststellen dat hij het eindelijk gevonden heeft.

Beerekamp vreesde even voor ‘de zoveelste variant op de hulptelevisie, waarin een BN’er onmachtige landgenoten de weg wijst naar een oplossing’. “Toch is The Amsterdam Project net even anders.

De tv-kenner vindt het interessant dat de kandidaten bij hun eerste kennismaking met Van Erven Dorens nog niet weten dat ze worden geholpen. “De emotie die de ontmoeting teweegbrengt bij de presentator komt zeer authentiek over.”

Van Erven Dorens is in tegenstelling tot zijn RTL 4-collega’s wél oprecht, vindt hij. “Als Beau met een minder bedeelde stadgenoot praat, geloof ik meer in zijn betrokkenheid dan bij voorbeeld als het Wendy van Dijk of Natasja Froger is. Die blijven sterren.”

Beerekamp zit volgende week weer voor de buis. “Een gouden format met precies de juiste ‘presentator’.

AD-recensent Angela de Jong gunt Van Erven Dorens het succes na al zijn televisieflops. Ze vindt hem ook zeer geschikt voor het format. “Het viel me op hoe goed Beau met hen omging. Respectvol, warm, zonder dat het klef of ongeloofwaardig werd.

Parool-recensent Han Lips was sceptisch toen hij hoorde dat Van Erven Dorens de show zou gaan presenteren. “Het aantal geflopte programma’s van de getapte presentator is al een tijdje niet meer op twee handen te tellen.

Toch was hij blij verrast. “Hij toonde zich in de eerste aflevering van The Amsterdam project een uitstekend luisterend oor.

Lips heeft het idee dat Van Erven Dorens niet uit is op tranen. Er is volgens hem ‘geen enkele reden daaraan te twijfelen’.

The Amsterdam Project begon dinsdag met 923.000 kijkers (16 procent) op RTL 4.

De tv-recensies kunt u lezen via Blendle: ADNRC Handelsblad en Parool.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen