Klonende Koreanen vinden ophef over BNN-show gek

Geplaatst op Sat 29 Oct 2016 om 9:31

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Sooam Biotech snapt niets van de ophef die is ontstaan over de hond die zij hebben gekloond voor het nieuwe BNN-programma van Sophie Hilbrand. Dat zegt woordvoerder Jae Woon Wang in NRC Handelsblad. Sooam Biotech is door talloze Nederlandse media gebeld met de vraag of zij écht een hond hebben gekloond voor BNN, maar dat viel niet in goede aarde bij de kloonkoreanen. “Het was wat beledigd door die wantrouwende houding.

Wang heeft naar eigen zeggen een uur gebeld met zijn bestuur over de grote media-aandacht. Hij begrijpt niets over de ophef die in ons land is ontstaan.

Sooam is het enige bedrijf in Zuid-Korea dat met commercieel succes honden kloont. Volgens NRC is dat in Zuid-Korea veel meer geaccepteerd dan hier. “Ze zien in Zuid-Korea, lijkt het, de voordelen van klonen.

Het klonen kost 100.000 euro per hond, al betaalde BNN slechts 50.000 euro. Het is echter niet zo dat het bedrijf BNN heeft opgezocht om reclame te maken. “Wij gaan niet de boer op om een tv-programma te interesseren.

NRC ging op bezoek bij het bedrijf dat honden kloont. Het NRC-artikel Hier liet BNN een buldog klonen kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN
4 Reacties op “Klonende Koreanen vinden ophef over BNN-show gek”


 1. west

  ja dat is pipo de cloon
  zal er dan toch leve na de dood zijn
  nou de dikke deur nog en kluk kluk
  en RTLkan zelf een jeugdserie van cloonen

 2. JasperV

  Te gek voor woorden, 100.000 per hond. Als je nu echt te veel geld hebt zijn er nog genoeg goede doelen waar je je geld kwijt kunt.

 3. Ugh

  “Jae Woon Wang”? Iedereen die ook maar een beetje verstand heeft van Koreaanse namen, weet dat dit niet goed gespeld kán zijn.

 4. Freek

  En hoeveel mensen hebben naar dat programma gekeken? Proest!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.