Klonende Koreanen vinden ophef over BNN-show gek

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Sooam Biotech snapt niets van de ophef die is ontstaan over de hond die zij hebben gekloond voor het nieuwe BNN-programma van Sophie Hilbrand. Dat zegt woordvoerder Jae Woon Wang in NRC Handelsblad. Sooam Biotech is door talloze Nederlandse media gebeld met de vraag of zij écht een hond hebben gekloond voor BNN, maar dat viel niet in goede aarde bij de kloonkoreanen. “Het was wat beledigd door die wantrouwende houding.

Wang heeft naar eigen zeggen een uur gebeld met zijn bestuur over de grote media-aandacht. Hij begrijpt niets over de ophef die in ons land is ontstaan.

Sooam is het enige bedrijf in Zuid-Korea dat met commercieel succes honden kloont. Volgens NRC is dat in Zuid-Korea veel meer geaccepteerd dan hier. “Ze zien in Zuid-Korea, lijkt het, de voordelen van klonen.

Het klonen kost 100.000 euro per hond, al betaalde BNN slechts 50.000 euro. Het is echter niet zo dat het bedrijf BNN heeft opgezocht om reclame te maken. “Wij gaan niet de boer op om een tv-programma te interesseren.

NRC ging op bezoek bij het bedrijf dat honden kloont. Het NRC-artikel Hier liet BNN een buldog klonen kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNN

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen