Johan Derksen bedoelde ‘Sylvana is aapje’ niet zo

Het was niet de bedoeling van Johan Derksen om Sylvana Simons te kwetsen met zijn aapje-uitspraak in Voetbal Inside. Dat laat hij vandaag weten via een woordvoerster van RTL. Derksen reageerde maandag op geheel eigen wijze op het nieuws dat RTL heeft besloten om te stoppen met Zwarte Piet. Hij is daar niet op tegen, maar heeft wel één bezwaar. “Het enige nadeel aan het besluit is dat dat hysterische juffrouwtje Simons zo trots als een aapje door het land rent.”

Hij walgt van Simons. “Ik dacht dat we met Wilders het ergste gehad hadden wat mogelijk was in Nederland, maar de politieke partij DENK is nóg erger. Ik vind haar ongeveer het meest hypocriet, irritante wezentje van Nederland.

Toen Derksen door Wilfred Genee geconfronteerd werd dat het juiste gezegde ‘zo trots als een pauw’ luidt, antwoordde hij: “Waar het hart vol van is, loopt de mond van over. Ze lijkt helemaal niet op een pauw.”

Nu trekt Derksen zijn uitspraken terug, bij monde van een woordvoerster van RTL: “Ik haalde op ongelukkige wijze verschillende spreekwoorden door elkaar. Ik had dat zelf niet eens in de gaten. Het was zeker niet mijn bedoeling om te kwetsen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen