Jeroen Pauw chagrijnig van zonnebrilgespuis

Jeroen Pauw werd behoorlijk chagrijnig van de Zaanse ‘straatterroristen’ die in september met een zonnebril op te gast waren in zijn talkshow Pauw. Dat vertelt de presentator in De Telegraaf. Pauw kreeg het verwijt in de uitzending stoer te doen tegen de jongens, terwijl hij hen vooraf zou hebben gecomplimenteerd met hun zonnebrillenlook. “Mensen die dat zeggen, snappen niets van ironie. Die jongens werden ontvangen in een beetje donkere ruimte, met kaarslicht, en hielden daar hun zonnebril op.

Het was een ‘kolderiek gezicht’, aldus Pauw. “Beetje Barry Hay, maar dan zonder muziek. Ik maak daar een luchtig grapje over en zeg in de uitzending tegen die vlogger: zijn al jouw vrienden blind of zo?

Zo’n zonnebril en een petje zijn gewoon een dikke vinger naar de samenleving, aldus Pauw. “Daar kan ik wel mee leven; ik probeer zelf ook weleens niet helemaal aangepast te zijn.

Maar als je beelden laat zien waarop jongens de politie belachelijk maken en een man van de fiets trekken en zo’n knaap gaat dan onderuitgezakt met die zonnebril op z’n neus brabbelen dat het allemaal niet is gebeurd… Dan word ik even goed chagrijnig en kom ik met zo’n uithaal die, geef ik toe, meer bij een onderwijzer dan bij een talkshowhost past. Maar op dat moment dacht ik: hou nou even op“, zegt hij in de krant, via Blendle.

Het zonnebrilgespuis in Pauw leidde tot veel commotie. Zo ergerde onder meer PVV-leider Geert Wilders zich eraan.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen