Jan Slagter vindt Kamervragen over homoseks onnodig

Omroep MAX-baas Jan Slagter vindt het onnodig dat D66-Kamerlid Kees Verhoeven Kamervragen heeft gesteld over homoseks in de NPO 1-serie La Famiglia. Dat laat de omroepbaas weten op Twitter. Verhoeven vindt het belachelijk dat scenarioschrijfster Maria Goos een homoseksscène uit de serie moest schrappen van AvroTros en wil opheldering van staatssecretaris Sander Dekker (Media). Dat vindt Slagter weer belachelijk. “Onzinnige vraag en verspilling tijd en geld.”

Kamervragen beantwoorden is duur en de antwoorden op deze vragen zijn wel heel erg voorspelbaar, aldus Slagter. “Antwoord Dekker is al bekend: daar ga ik niet over. Vraag stellen kost 3500 euro. Tweede Kamer en Staatssecretaris gaan NIET over inhoudelijke keuzes omroepen.

Het is jammer dat Verhoeven zich hiermee bezig houdt, aldus Slagter. “De vraag van Kees is al vaak gesteld, onder andere door PVV, en er komt steeds hetzelfde antwoord.

Verhoeven verdedigt zich op Twitter tegen Slagter: “Ontspan Jan. Als publieke omroep homoseks zou gaan weigeren, mag parlement daar best vragen over stellen.

Slagter krijgt bijval van AvroTros-coryfee Cornald Maas. Hij zegt: “Kamervragen door Kees Verhoeven over -vermeend – bewust geschrapte homoseksscènes La Famiglia. Roepstoeterij. Ooit Ramses gezien? Bloedverwanten?

Verhoeven: “Dus omdat het al eerder is gebeurd, had ik het nu ook moeten laten? Vreemd.

Maas: “Nee, maar verhaal klopt niet dat AvroTros bewust homoseksscenes heeft geschrapt. In eerdere series bovendien expliciet aanwezig.

Het argument van Maas en AvroTros dat homoseks in eerdere series wél expliciet aanwezig was, vindt Penoza-schrijver Willem Bosch kul: “Punt is ook niet dat iemand bij de NPO moeite heeft met homo’s of homoseksuele seks, punt is dat het zelden vrijblijvend gebeurt.

Redelijk treffend dat de NPO wijst op de serie Ramses, met als argument: zie je wel dat we homo’s in beeld hebben. Punt was dat er zelden iemand zomaar homo is, in een serie die dat verder helemaal niet als onderwerp heeft.

Foto: MAX/Stef den Boer

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen