‘Het komt niet meer goed met La Famiglia’

Hans Beerekamp, tv-recensent van NRC Handelsblad, stelt dat het na vier afleveringen duidelijk is dat het niet meer goedkomt met La Famiglia. Dat is vandaag te lezen in de krant. De NPO 1-serie krijgt een ‘akelige recensie’ voor de kiezen, zoals Beerekamp het zelf noemt. “Ik hoopte dat het nog beter zou worden, want ik ben een bewonderaar van schrijver Maria Goos en hoofdrolspeelster Ariane Schluter. Maar na deel vier dringt zich de conclusie op dat hier iets heel erg mis moet zijn gegaan.

Er komen in de serie veel clichés uit de maffiawereld voorbij en veel plots en personages worden tegelijk geïntroduceerd, zegt Beerekamp. “Maar dat is niet de belangrijkste reden dat het verhaal moeilijk te volgen valt.”

Het kost me moeite om enige sympathie of betrokkenheid te voelen bij de bordkartonnen personages, die soms wel lijken weggelopen uit de commedia dell’arte.”

Beerekamp doelt bijvoorbeeld op Toto, die met serviesgoed gooit als hij een erectieprobleem ervaart. “Een Italiaanse slappe lul is erger dan een gewone slappe lul”, zegt zijn vrouw.

Met zulke teksten kun je de acteurs weinig kwalijk nemen“, zegt de tv-kenner in de column. “Dit komt echt niet meer goed.”

La Famiglia wordt slecht bekeken. De serie begon nog prima met 987.000 kijkers (16 procent), maar gisteren keken er nog maar 564.000 mensen (9 procent).

Foto: AvroTros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen