‘Heel Holland Bakt en The Voice verrassen niet meer’

De hitprogramma’s Heel Holland Bakt op NPO 1 en The Voice of Holland op RTL 4 weten niet meer te verrassen. Dat stelt tv-recensent Hans Beerekamp in zijn column in NRC Handelsblad. Het zijn prima programma’s die nog seizoenen lang door kunnen, maar de urgentie is weg, meent hij. “De meeste mensen blijven heus wel kijken. Voor wie avontuurlijke televisie zoekt, is geen van beide meer een evenement dat je niet zou mogen missen, zoals in het verleden wel het geval was.

Beerekamp kon dit seizoen maar niet wennen aan André van Duin als nieuwe presentator van Heel Holland Bakt. “De vileine dubbele taartbodem is vervangen door een goedmoedige huishoudkwaliteit“, zegt de tv-kenner, die bekent dat hij niet elke aflevering heeft gekeken.

Ook de jurywissels bij The Voice zorgen voor weinig vernieuwing, vindt Beerekamp. “Dat heeft niet heel veel invloed op de effectiviteit van het format.

Nieuw is vooral een wat geforceerde grappigheid van presentator Martijn Krabbé“, klaagt hij in zijn column. “Dat soort vlerkenhumor heeft een topprogramma als The Voice helemaal niet nodig.

Foto: RTL

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen