‘Gordon ruziet met RTL over Jopie en The Voice’

Er is opnieuw bonje tussen Gordon en de directie van RTL met daarin Erland Galjaard. Dat zeggen insiders tegen weekblad Weekend. Volgens een ‘bron dichtbij Gordon’ voelt hij zich niet genoeg gewaardeerd. “Gordon is een van de meest succesvolle presentatoren bij RTL 4 en daarnaast ook een van de meest creatieve sterren die ze daar hebben, maar hij moet toch steeds weer vechten om zijn plek te krijgen“, zegt deze vriend, die in het blad niet bij naam genoemd wil worden.

Gordon rekent volgens deze bron op meer vertrouwen. “Er zijn hem toezeggingen gedaan die niet zijn nagekomen. En op een gegeven moment is er dan de druppel die de emmer doet overlopen. Dat heeft tot een grote ruzie geleid.”

Volgens Weekend wordt in Hilversum gefluisterd dat de ruzie begon over De Jopie Parlevliet Show. Dat programma vindt Gordon heel slecht en toen hij hoorde dat Richard Groenendijk een vervolg mocht maken terwijl zijn eigen Goor Draait Door nog ‘on hold’ staat, zou hij zijn ontploft.

Dat de RTL-directie Jopie’s show ook nog eens op de gewilde zaterdagavond na kijkcijferkanon Dance Dance Dance plaatste, moet voor Gordon helemaal een klap in het gezicht zijn geweest“, aldus het gerenommeerde showblad.

Meer zaken zouden Gordon dwars zitten. “RTL zou niet genoeg oog hebben voor zijn talenten en hem te veel als lolbroek willen inzetten. En het steekt hem ook dat hij nog niet is gevraagd plaats te nemen in de jury van The Voice.”

Bovendien zou RTL Gordon een salarisverlaging hebben geboden, in plaats van de verhoging die hij zelf in gedachten had, schrijft Weekend.

Insiders zeggen tegen Weekend dat Gordon inmiddels contact heeft gezocht met John de Mol en SBS om te praten over een samenwerking. “Als Gordon overstapt, zou dat één van de grootste transfers zijn sinds Wendy van Dijk SBS 6 inruilde voor RTL 4.”

Een teken aan de wand is dat Gordon niet bij de najaarspresentatie van RTL was, aldus Weekend. Maar of SBS op hem zit te wachten? “Gordon heeft veel talent, maar hij is ook heel moeilijk om mee te werken“, zegt een bron bij die zender.

In januari bevestigde Gordon nog een eerdere ruzie met Galjaard.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen