Google zet hond Jan de Hoop op Street View

Jan de Hoop keek even raar op toen hij op Google Street View zijn oude woonadres opzocht. Hij zag er zijn man én hond lopen. Dat vertelt de presentator van het RTL Ontbijtnieuws op Twitter. Het gezicht van De Hoops man is geblurd, maar de privacy van hun hond wordt wel te grabbel gegooid. Toch heeft de RTL 4-nieuwspresentator daar geen moeite mee. “Dat zou de diva nooit accepteren“, zegt hij, verwijzend naar hond Bob, die vorig jaar tijdelijk verlamd was na een ingrijpende operatie.

Dieren worden, in tegenstelling tot mensen, niet standaard onherkenbaar gemaakt door Google Street View. De algemene opvatting is dat dieren er geen moeite mee hebben dat ze op internet terug te vinden zijn.

De Amerikaanse onderzoeker Brett Mills van de universiteit van East Anglia vindt dat dieren die zich op publiek terrein bevinden wél gefotografeerd of gefilmd mogen worden, maar níet als ze bijvoorbeeld in hun nest zitten. “We weten nooit zeker of dieren hun toestemming geven“, stelt hij.

Een koe in het Britse Cambridge staat wel onherkenbaar op Google Street View, meldde de NOS onlangs. Volgens de zoekgigant heeft dat niet te maken met privacy, maar met overijverige techniek die mensen blurt.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen