Fusie 538Groep en Sky Radio Group officieel

De 538Groep van Talpa en de Sky Radio Group van TMG zijn op 1 oktober officieel samengegaan in één radiobedrijf met de radiomerken Radio Veronica, Radio 10, Sky Radio en 538. Dat hebben de betrokken partijen vandaag laten weten. De fusie tussen de radiobedrijven werd in januari al aangekondigd, maar was nog onder voorbehoud van de goedkeuring van toezichthouders en medezeggenschapsraden. Die toestemming is er nu, waardoor een grote radiofamilie is ontstaan.

De verkoop van radiospots van de Sky Radio Group-merken Sky Radio en Radio Veronica wordt per 1 januari 2017 ondergebracht bij One Media Sales (OMS), dat ook de spotverkoop van 538, Radio 10, Sublime FM, 100% NL, en SLAM! verzorgt.

Talpa en TMG hebben de directie van het nieuwe radiobedrijf aangesteld. Menno Koningsberger is benoemd tot algemeen directeur, Tijmen Bos wordt commercieel & business development directeur, Jeroen de Bakker is benoemd tot brand & online directeur, Dave Minneboo is benoemd tot radio directeur en Remko Blankestein tot operationeel & financieel directeur.

Afgelopen mei maakte de 538Group nog bekend zijn radioportefeuille aan te passen: SLAM! werd afgestoten en Radio 10 werd overgenomen.

Radio 10 hoorde toen nog samen met 100% NL bij RadioCorp, waar Talpa een minderheidsbelang in had. 100% NL en SLAM! vormen nu een nieuwe onafhankelijke radiogroep onder de vlag RadioCorp.

De aandelen van RadioCorp zijn vanaf nu in handen van Karl Habsburg (60 procent), Carlo de Boer (20 procent) en Herbert Visser (20 procent). Talpa is geen aandeelhouder meer.

Habsburg: “Ik ben er trots op dat de in mei door ons aangekondigde herstructurering succesvol is afgerond. Zowel 100% NL als SLAM! zijn twee energieke en succesvolle radiostations die de komende jaren op alle multimediale platformen aanwezig zullen zijn en verder zullen gaan groeien.

Het management van de nieuwe radiogroep blijft in handen van de huidige directie bestaande uit Herbert Visser en Carlo de Boer.

Foto: TV Beelden

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen