EO geeft eerste beelden dijkdoorbraakserie vrij

De EO heeft de eerste beelden vrijgegeven van de nieuwe dramaserie Als De Dijken Breken. Hierop is onder meer een schreeuwende Susan Visser te zien. Dat blijkt uit de video op Twitter. Het zesdelige Als De Dijken Breken, een samenwerking met de Vlamingen, vertelt over een hedendaagse watersnoodramp in Nederland en delen van Vlaanderen. De EO heeft een mooi uitzendmoment gekregen. Vanaf 5 november is de serie elke zaterdag te zien na het Achtuurjournaal.

De serie begint als het weer in Nederland al dagen onstuimig is. Is dit de storm die slechts eens in de tienduizend jaar voorkomt? In het somberste scenario betekent het een regelrechte ramp voor de inwoners van de westelijke provincies.

De Nederlandse delta is niet opgewassen tegen een stormvloed van deze omvang. Ook de belangrijkste waterkeringen van ons land houden dan geen stand. Miljoenen mensen staan voor een onmogelijke keuze en moeten vrezen voor hun leven als de dijken breken.

Zes van hen volgen we in een meeslepende en indringende mozaïekvertelling over relaties in zwaar weer, een landsbestuur onder druk en de veerkracht van een natie. Zeker als blijkt dat de storm de personages niet loslaat zodra het tij gekeerd is. Kun je opnieuw beginnen als alles is verwoest, en hoe doe je dat dan?

Bekijk de eerste beelden:

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen