Dionne Stax maakt uitstapje naar Omroep MAX

Dionne Stax maakt een uitstapje naar Omroep MAX. De NOS-nieuwslezeres presenteert op woensdag 2 november de eenmalige show Heel Nederland Slaapt op NPO 1. Dat heeft ze vanochtend bekendgemaakt op Radio 538. Heel Nederland Slaapt is een themaprogramma over wat er met ons lichaam en onze hersenen gebeurt als we slapend in bed liggen. “Ik blijf gewoon nieuwslezen bij de NOS, maar ik ga nu ook één programma presenteren voor Omroep MAX.

Op de vraag waarom ze naar ‘die truttige bende van MAX’ gaat, zegt ze: “Het is helemaal geen truttige bende! Het is bovendien een leuk programma. Ik ga de kijker anderhalf uur bijpraten over wat er gebeurt als je slaapt.

Ze praat met deskundigen en tijdens de uitzending komt er iemand slapen. “Dan kunnen we precies zien wat er in z’n lichaam allemaal gebeurt.

Nieuwslezeres mogen niet elk uitstapje doen, omdat nieuwslezers een serieus imago moeten hebben. Dit MAX-uitstapje is geen probleem, aldus Stax. “Dit is ook geen spelletjesprogramma. We zoeken heel veel dingen uit. Het is een laagdrempelig wetenschappelijk programma over slapen en de NOS vond dat goed.”

Stax is niet toe aan een nieuwe uitdaging, stelt ze. “Ik vind het nieuwslezen nog steeds erg leuk, maar ik vind het wel leuk om er af en toe wat bij te doen, zoals de Vierdaagse.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen