Diederik Ebbinge verkiest RTL boven NPO

Cabaretier Diederik Ebbinge, die vanaf morgen weer te zien is in de RTL 4-show Het Collectief Geheugen, verkiest RTL boven de NPO. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. RTL is volgens Ebbinge veel transparanter over zijn doelen en intenties. “Bij RTL is alles heel direct. Het is wat het is: je gaat een programma maken, het moet scoren en als het niet scoort, stopt het. Dat is bijna de afspraak die je maakt. Dat kun je leuk vinden of niet, maar het is wel helder“, zegt de komediant.

Het maakt alles duidelijk, vindt Ebbinge. “Eigenlijk is die afspraak bij de NPO precies hetzelfde, alleen zeggen ze dat niet. Het gaat zogenaamd niet om de kijkcijfers, maar daar gaat het gewoon wel om.”

Bovendien is de NPO veel stroperiger, aldus Ebbinge. “Bij RTL heb je de producent, waar we bijvoorbeeld Het Collectief Geheugen mee maken. Die gaat naar de omroep en sluit een deal. Bij de NPO heb je de omroep, maar ook weer de netcoördinator; een heel omslachtig, troebel systeem.”

Hij voelt zich sowieso erg thuis bij RTL. “Alleen al het feit dat RTL als eerste Zwarte Piet in de ban heeft gedaan, vind ik stoer“, besluit hij in de krant, via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen