D66 stelt Kamervragen over ‘zedenpolitie van AvroTros’

D66-Kamerlid Kees Verhoeven heeft Kamervragen gesteld over het feit dat AvroTros een homoseksscène heeft laten schrappen uit de nieuwe NPO 1-serie La Famiglia. Dat heeft de politicus laten weten. Scenarioschrijfster Mario Goos onthulde het schrappen in het AD, kreeg bijval van collega Willem Bosch, waarna AvroTros ontkende homofoob te zijn. Verhoeven gelooft kennelijk weinig van de ontkenning van de omroep en wil nu antwoord hebben van staatssecretaris Sander Dekker.

Verhoeven wil van Dekker weten wat hij vindt van de houding van AvroTros. “Deelt u de mening dat het absurd is dat de theaterschrijver van La Famiglia een ‘te expliciete’ homoseksuele seksscène heeft geschrapt op verzoek van AvroTros?

De D66’er wil dat Dekker actie onderneemt. “Bent u bereid het gesprek aan te gaan met de AvroTros om opheldering te geven dat een dergelijke zedenpolitie onnodig, onwenselijk en onzinnig is? Zo nee, waarom niet?

Dekker zal Verhoeven er waarschijnlijk op wijzen dat de omroepen zelf gaan over de inhoud van hun programma’s.

Reactie AvroTros

In reactie op de Kamervragen van Verhoeven herhaalt AvroTros zijn standpunt van vorige week: “Het klopt dat er een seksscène is bedacht in La Famiglia, die niet het uiteindelijke script heeft gehaald.”

“Dat deze seksscène uit het script is gehaald, heeft puur en alleen te maken met het moment in het verhaal waar dit plaatsvond, namelijk een spannende plotlijn waarbij de Italiaanse criminaliteit net keihard het verhaal binnenkomt. Een seksscène leidt dan af. Ongeacht wie er seks heeft met elkaar.

AvroTros heeft geen problemen met homoseksuele seksscènes, dat is wel bewezen met de serie Ramses.

Foto: D66

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen