Bridget Maasland boos over BNN’s kloonhond

Bridget Maasland heeft weinig begrip voor de actie van BNN om een hond te laten klonen in Zuid-Korea. Dat vertelde de presentatrice, die zich met haar Dutchypuppy Foundation inzet voor zwerfhonden, maandagavond in RTL Boulevard. Maasland is sowieso tegen het klonen van honden voor commerciële doeleinden. “Ik vind het heel ver gaan. Er zijn zoveel honden die een warm huisje willen en die krijgen geen huisje, omdat wij nu onze hond voor 100.000 euro gaan klonen.

In Nederland is het klonen van huisdieren illegaal, maar in Zuid-Korea mag het wel. “Dat BNN wil aantonen dat het kan is prima, maar waarom hebben ze het zo ver laten komen dat ze nu de hond naar Nederland hebben gehaald?“, aldus Maasland.

Voor de familie van wie de hond is gekloond heeft Maasland wél begrip. “Vanuit de mensen die het wilden, kan ik het me nog voorstellen, omdat ze heel veel van hun hond hielden.

Haar eigen hond zou ze echter nooit laten klonen. “Hoort het niet bij het leven dat je afscheid neemt van dingen, dat je dan de emotie verdriet krijgt en dat je doorgaat naar het volgende?

Klonen: Wens of Waanzin, het programma waarvoor de hond is gekloond, is vanaf 28 oktober vier vrijdagen om 21.05 uur te zien bij BNN op NPO 2.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen