Bridget Maasland boos over BNN’s kloonhond

Geplaatst op Tue 25 Oct 2016 om 10:19

Bridget Maasland heeft weinig begrip voor de actie van BNN om een hond te laten klonen in Zuid-Korea. Dat vertelde de presentatrice, die zich met haar Dutchypuppy Foundation inzet voor zwerfhonden, maandagavond in RTL Boulevard. Maasland is sowieso tegen het klonen van honden voor commerciële doeleinden. “Ik vind het heel ver gaan. Er zijn zoveel honden die een warm huisje willen en die krijgen geen huisje, omdat wij nu onze hond voor 100.000 euro gaan klonen.

In Nederland is het klonen van huisdieren illegaal, maar in Zuid-Korea mag het wel. “Dat BNN wil aantonen dat het kan is prima, maar waarom hebben ze het zo ver laten komen dat ze nu de hond naar Nederland hebben gehaald?“, aldus Maasland.

Voor de familie van wie de hond is gekloond heeft Maasland wél begrip. “Vanuit de mensen die het wilden, kan ik het me nog voorstellen, omdat ze heel veel van hun hond hielden.

Haar eigen hond zou ze echter nooit laten klonen. “Hoort het niet bij het leven dat je afscheid neemt van dingen, dat je dan de emotie verdriet krijgt en dat je doorgaat naar het volgende?

Klonen: Wens of Waanzin, het programma waarvoor de hond is gekloond, is vanaf 28 oktober vier vrijdagen om 21.05 uur te zien bij BNN op NPO 2.

Foto: RTL
16 Reacties op “Bridget Maasland boos over BNN’s kloonhond”


 1. Walter

  Haal die Maasland van TV joh!

 2. kanarie

  dikke KK, Kanarie Kloon

 3. Anonymous

  Ik was bozer geweest als zij was gekloond. Dan liepen er twee van deze ijskonijnen rond.

 4. Anouk Smullers

  Wat ziet deze vrouw eruit! oude vrouw aan het worden met weer een mislukte relatie met een jonkie, zo zielig voor dat kind Mees, steeds weer andere mannen over de vloer.

 5. zucht

  Ik moet er niet aan denken als bovenstaande reageerders zouden worden gekloond. Mevr. Maasland heeft gewoon gelijk!

 6. Bep

  Helemaal eens met Bridget,ik walgde gisteren zelfs van het nieuws.Er zijn genoeg leuke, lieve honden en een karakter kan je niet klonen dus Blacky komt echt nooit meer terug.Ik twijfel er zelfs aan of het wel echt is, zo ja, bah BNN, ga wat anders doen met je geld.

 7. johan de vries

  Ik vond het altijd een ongeneerd lekker wijf en leek me ook een leuk persoon,kortom de (bjna )ideale vrouw……
  Totdat ze haar social media als een puber vol kalkt met verliefde foto’s om ze na een gezamenlijke vakantie weer te verwijderen,wat een sof die vrouw…..

 8. Anne

  Bridget hou je mond, niemand is geïnteresseerd in jouw nep mening.

 9. Woef

  Ik vond het niet ethisch ,omdat ze een rashond kloonde die was doorgefokt:bulldog. De hond kon bijvoorbeeld niet normaal pups krijgen . Pas dan ook het genetisch materiaal aan als je gaat klonen .

 10. Ingrid....

  Fijn dat Bridget zich inzet voor honden uit het buitenland,maar de asiels zitten hier vol en wachten ook op een baasje.
  Vaak komen de zwerfhonden alsnog in het asiel terecht wegens gedragsstoornissen. Dus Bridget zet je eens in voor Nederlandse honden in het asiel! Als die een baasje hebben mogen de zwerfhonden van jou een plekje krijgen!

 11. Meneer Kaktus

  Ik zou het weleens met Bridget willen doen, op z’n hondjes!

 12. Anonymous

  Brrrrr steen koude vrouw en nu is haar toy boy er ook nog vandoor gegaan.

 13. Anonymous

  Volgens mij is Bridget ook gekloond, ze lijkt steeds meer op een pad.

 14. Anonymous

  Whahaha wel een pad die een tikkie van een tram heeft gehad. Ze lijkt wel bevroren.

 15. Sven

  Diep van binnen is ze heel erg ongelukkig. Haar leven is één groot publiciteitsstunt.

 16. Sven

  Diep van binnen is ze heel erg ongelukkig. Haar leven is één grote publiciteitsstunt.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.