BNN laat hond klonen voor 50.000 euro: politiek boos

Geplaatst op Mon 24 Oct 2016 om 9:48

Het is vandaag hét voorpaginanieuws van De Telegraaf: omroep BNN heeft voor het nieuwe tv-programma ‘Klonen: Wens of Waanzin’ een Nederlandse hond laten klonen in Zuid-Korea. In een persbericht legt de omroep uit dat ze de discussie over klonen hiermee nieuw leven in wil blazen. En dat lukt: politieke partijen staan op hun achterste benen. Maar ook de Dierenbescherming reageert woest in de krant: “Een ethisch argument zou al voldoende moeten zijn om te zeggen, dit willen we niet.

BNN deed een oproep op sociale media voor mensen die hun hond willen laten klonen. Het uitgekozen stel was Pup en Hans uit Rotterdam, die nog een exemplaar van hun Amerikaanse buldog Joep wilden hebben.

Door een klein stukje weefsel van Joep af te nemen kon het Zuid-Koreaanse bedrijf Sooam Biotech voor 50.000 euro een exacte kopie van hun hond maken. Na zes maanden in quarantaine te zijn geweest zien zijn baasjes Pup en Hans hun gloednieuwe, maar tegelijkertijd ouwe vertrouwde, hond ‘Pipo’ voor het eerst.

Aan het einde van de vierdelige serie wil BNN met kennis van zaken de balans opmaken; is de Europese ban op klonen terecht of lopen we grote wetenschappelijke en economische ontwikkelingen mis?

In Den Haag is men echter niet blij met dit experiment. CDA, D66, PVV, en Partij voor de Dieren zijn tegen het kopiëren van huisdieren en laten dat weten in de krant (via Blendle).

Overigens bezweet BNN dat het niet om een prank gaat, zoals destijds met De Grote Donorshow. “Als dit nep zou zijn, zou niemand ons meer geloven.

Klonen: Wens of Waanzin is vanaf 28 oktober vier vrijdagen om 21.05 uur te zien bij BNN op NPO 2.

Foto: VARA
17 Reacties op “BNN laat hond klonen voor 50.000 euro: politiek boos”


 1. Peter

  Na jaren kabbelende telvisie gemaakt te hebben, komt er eindelijk weer eens iets ‘stouts’ van BNN. Hopelijk houden ze dit vast in de volgende programma’s.

  Kosten voor klonen vallen mij eigenlijk mee.

 2. Walter

  Moeten ze vaker doen bij BNN (net als Powned), uitzendingen maken waarover de politieke partijen op hun achterste poten staan. Da’s gewoon leuk, maar dat moet men individueel zelf beoordelen (wel of niet leuk).

 3. Sven

  Leuk, ik haat namelijk de Partij van de Dieren.

 4. Sven

  Ik bedoel natuurlijk de Partij voor de Dieren..

 5. Bart Boos

  Ik ben BOOS op mijn omroep BNN!

 6. Andre

  Inderdaad Peter, na jaren stilstand met Patrick Lodiers aan het hoofd is BNN (vooral online ook op youtube) weer een sterker merk aan het worden.

 7. Piet

  RTL ja! SBSja! PO= BNN NEE!

 8. Rinaldo

  Geweldige actie van BNN. F*ck alle politieke partijen en gevestigde waarde en normen.

 9. Anonymous

  Op npo2??!

 10. Rick

  Ik dacht gelijk: fake. Net als met die nieren toen.

 11. Marco

  BNN is gewoon TOP. Krijg allemaal de kolere in Den Haag!

 12. Walter

  @Piet, dat is een ingewikkelde rebus zeg

 13. Polak

  Geweldig BNN, weg met die christelijke moraal!

 14. Bennie

  RTL stopt met Zwarte Piet: politiek boos

 15. Kees de Chinees

  Dat nu juist iemand die Pup heet een gekloonde hond wil…

 16. Rubicon

  Kloon = Clown. Pipo=Clown=Koe met moedermelk=Hoax=We trappen er allemaal in. Vrijdag prikken we de ballon door

 17. Alles is Fake bij BNN

  Ja ja en de PvdA wordt de grootste partij van Hollandistan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.