Bescheiden wagenpark voor 3FM-dj’s

Foto: SBSHet parkeerterrein van 3FM staat niet bepaald vol met patserbakken. De auto van middagspits-dj Frank van der Lende ziet er zelfs wat armoedig uit: hij rijdt het Kia Rio-model uit 2002. Dat blijkt uit een foto op Twitter. Van der Lende zag vandaag op het parkeerterrein zijn auto naast die van drie collega-dj’s staan, nam een foto en hield een Twitter-quiz. “Raad de wagen! Kandidaten zijn Herman Hofman, Giel Beelen, Timur Perlin en ondergetekende. Waag een gokje!“, zei hij.

Alleen Beelen rijdt een auto met een hoge dagwaarde. Zijn Audi met panoramadak past dan ook bij zijn hoge salaris. Hij is de op een na best betaalde ster van de NPO.

Beelen kreeg vorig jaar 440.410 euro van de VARA. Dat is overigens wel aanzienlijk lager dan in 2014, toen hij nog 541.594 euro verdiende. Alleen het salaris van VARA-collega Matthijs van Nieuwkerk is nog hoger met 580.000 euro in 2015.

Van collega Van der Lende is het salaris niet bekend, omdat hij onder de salarisnorm verdient. Hij verdient naar eigen zeggen ‘niet superveel, niet superweinig’. “Weet je, ik geef helemaal geen kut om geld. Ik haal mijn kleren bij de kringloop, ik rij in een afgeragde Kia Rio. Als ik maar uit eten kan.

Beelen stopt nog voor het einde van dit jaar met zijn ochtendshow op 3FM. Het ligt in de lijn der verwachting dat zijn salaris daardoor verder zal dalen. Mogelijk staat er volgend jaar dus nóg een Kia Rio op het 3FM-parkeerterrein.

Zie hier de bewuste foto en het goede antwoord:

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen