Arjen Lubach vindt Marlijn Weerdenburg aansteller

Arjen Lubach vindt het programma Marlijn: De Dolende Dertiger van Marlijn Weerdenburg enorm aanstellerig. Dat zei hij zondagavond in Zondag Met Lubach. Lubach was dinsdag één van de 295.000 kijkers die zag hoe Weerdenburg haar zorg met de NPO 3-kijker deelde: “Ik heb het eigenlijk prima voor elkaar: ik heb een vriend, familie, vrienden, ik zing in een te gekke band, ik acteer in toffe series en nu presenteer ik ook nog eens programma’s op de televisie. Maar toch: er knaagt iets bij me.

Lubach: “Wow: een vriend, familie, vrienden, zingen, acteren, presenteren, zij heeft alles! En er knaagt iets, dus kennelijk heeft ze ook nog eens een heel lieve cavia.”

Waar gáát dit over, aldus Lubach. “Ze heeft een groot probleem, een probleem dat zo groot is dat er een zesdelige documentaireserie over is gemaakt. Wat is het probleem? Wordt ze bedreigd, is ze ongeneeslijk ziek?

Bij Weerdenburg knaagt geen cavia, maar een aantal ‘dertigersdilemma’s’. Zo weet ze niet of ze moet trouwen, kinderen moet krijgen, nog meer moet werken of een wereldreis moet maken: “Ik voel keuzestress. Ik wil alles en alles moet ook nog eens perfect zijn.

Lubach: “Ik herken dit heel erg… als aanstellerij! Toen ik hiernaar keek, had ik ook keuzestress: moet ik nou de televisie uitzetten of uit het raam flikkeren? Al die keuzes!

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen