Albert Verlinde baalt niet van kijkcijfers RTL Live

Albert Verlinde heeft er niet de balen van dat RTL Live flink minder kijkers scoort dan hij had gehoopt. Dat vertelde de RTL 4-ster woensdagavond in Pauw. Verlinde gaf voorafgaand aan de start van RTL Live te hopen op 300.000 à 400.000 kijkers per middag, maar die cijfers haalt hij bij lange na niet. Zo kwam de talkshow gisteren niet verder dan 233.000 kijkers en 10,5 procent marktaandeel. De Amerikaanse show Dr. Phil scoorde direct ervoor nog een hoger marktaandeel (12,3 procent).

RTL Live weet maar niet te winnen van de directe concurrent Tijd voor MAX op NPO 1. Na drieënhalve week staat het 17-1 voor de talkshow van Omroep MAX.

Of Verlinde daar zenuwachtig van wordt? “Nee, want Albert is ook geduldiger geworden. Laten we maar rustig doorbouwen, dat komt wel goed“, zegt hij.

De kijkcijfers trekken Verlinde minder aan, omdat hij niet zijn hele ziel en zaligheid in RTL Live stopt. “Het leuke is dat ik het ben gaan doen omdat het een programma is dat ze me aanreiken. Met RTL Boulevard was ik ook nog de hele dag bezig met het maken en hierbij maken zij het, ze leveren het aan en dan ga ik er mijn saus overheen gooien. De rest zoekt iedereen maar uit. Ik kan niet twee bedrijven leiden.”

Of het programma beter was geweest als hij er wél fulltime mee bezig was? “Daar ga ik allemaal niks over zeggen. Ik vind het heerlijk dat ik nu als presentator de rust heb om gewoon mijn werk te doen.

Verlinde is nog steeds blij dat hij met RTL Boulevard is gestopt. “Ik heb die deur dichtgedaan en ik merk dat ik een ander mens ben geworden. Ik was een soort gespleten persoonlijkheid geworden. Aan de ene kant was ik de hele dag bezig met musicals, creëren en mensen bij elkaar brengen en dan ging ik om half zeven iets doen, wat de laatste drie jaar niet meer zo klopte bij waar ik stond in het leven.”

Ik wilde verbinden, dingen maken en creëren, terwijl ik daar achter een tafel zat commentaar te leveren op andere mensen die dingen creëren. Dat ging een beetje uit elkaar lopen. Ik vond het wel leuk, maar het was constant schakelen in je hoofd en dat was zo vermoeiend. Ik wil één Albert zijn en niet twee. Nu ben ik één Albert.

Bij RTL Live is hij geen andere Albert. “Daarin ben ik dezelfde Albert. Daarin praat ik met schrijvers, acteurs, maar ook met mensen die onderzoek naar kanker gedaan hebben. Dat is veel meer de nieuwsgierige Albert.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen