3FM nog steeds in lift naar beneden: 6,3 procent

De bodem is nog niet in zicht voor het kwakkelende 3FM. Waar de radiozender vorige maand met 6,4 procent zijn laagste marktaandeel in elf jaar tijd noteerde, zakt het station nu verder naar 6,3 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Luister Onderzoek. Zenderbaas Basyl de Groot werkt momenteel aan een nieuwe programmering, die het tij moet keren. Hij staat voor een bijzondere uitdaging: hét gezicht van 3FM, Giel Beelen, stopt ermee, en de middagspitsshow is nog geen succes.

Wie de opvolger van Beelen in de ochtend wordt is nog niet bekend. Of Frank van der Lende blijft zitten in de middag, is ook onduidelijk. “Feit is dat we opnieuw moeten gaan bouwen. Dat heeft tijd nodig“, zei De Groot onlangs.

3FM behaalde zijn allerlaagste score in de afgelopen vijftien jaar in de periode augustus-september 2004, toen de zender instortte tot 5,4 procent aandeel.

Het hoogste marktaandeel dat 3FM in deze eeuw heeft behaald is 14,5 procent in de periode februari-maart 2000. In december-januari 2013 kwam het station nog tot 12,1 procent.

3FM was in augustus-september de zesde meest beluisterde radiozender van Nederland. De top vijf bestaat uit Radio 538, Qmusic, Sky Radio, Radio 2 en Radio 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen