Wilders wijst aanhang op PowNews-verslag Zaandam

Geert Wilders wijst zijn ruim 700.000 volgers op Twitter op de nieuwste reportage van PowNews in de Zaanse overlastwijk Poelenburg. De leider van de PVV ergert zich dood aan wat hij te zien krijgt. Dat laat hij blijken op Twitter. Reporter Dennis Schouten ondervraagt in zijn reportage een passant als hij plotseling vanaf een balkon wordt bekogeld met ei en glas. Schouten spreekt daarop de politie aan. “Ja, maar ik ga dit niet doen met de camera’s erbij“, zegt de agent daarop.

Verder wijst Schouten een groepje jongeren erop dat er een samenscholingsverbod geldt in Poelenburg. Eén van de jongens wijst Schouten op zijn verantwoordelijkheid: “Jullie trekken ons hier naar toe, jullie leiden ons hier naar toe.”

Vervolgens breekt er plotseling hevige onrust uit in de wijk en dat wordt vastgelegd door PowNews. “Zie je deze lui? Dat zijn hoerenkinderen. Racistische kankerzender“, zegt een bewoner tegen een politieagent.

Voor Wilders zijn dit soort filmpjes koren op de molen. Zijn aanhang heeft een hekel aan dit soort jongeren en de politiek leider heeft er dan ook baat bij dat zij dit soort reportages te zien krijgen.

Eerder wees Wilders – volledig tegen zijn principes in – ook al op een uitzending van Pauw. Daarin was de Zaanse treitervlogger Ismail Ilgun te gast.

De nieuwste PowNews-reportage in Zaandam kunt u hier bekijken:

Foto: NOS/NOS Journaal

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen