Voorwaardelijke celstraf voor RTL-ster Rick Brandsteder

RTL 5-presentator Rick Brandsteder is vanmiddag door de rechter veroordeeld tot een boete van 750 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één week voor uitgaansgeweld. Dat meldt RTL Boulevard. Brandsteder was eind januari betrokken bij een opstootje. In een uitgaansgelegenheid wees een meneer hem terecht voor het voordringen bij de rij voor het toilet. “Je moet niet denken dat jij meer mag omdat je Brandsteder heet“, zou de meneer volgens de tv-ster hebben gezegd.

Volgens Brandsteder werd hij ook door de meneer gepord. De tv-presentator wordt regelmatig geprovoceerd en dit was voor hem de druppel die de emmer deed overlopen. Hij sloeg zijn vuist tegen de mond van de meneer. “Rick schaamt zich tegenover z’n werkgevers en ouders“, aldus Boulevard-verslaggever Remco Rhee.

Een vriend van het slachtoffer heeft getuigd dat Brandsteder zich de hele avond al agressief gedroeg. In de rechtbank werd ook een foto van het slachtoffer getoond. “Slachtoffer moet een flinke klap gehad hebben gezien de dikte van de lip”, aldus Rhee.

Volgens het slachtoffer zelf heeft Brandsteder hem twee keer geslagen. Hij beweert dat hij niet aan het plagen en provoceren was, maar slechts wat ‘jolig’ te hebben gedaan.

Brandsteder is eerder al eens veroordeeld voor openlijke geweldpleging en belediging van een agent. Het OM eiste daarom een gevangenisstraf van zes weken en een werkstraf.

Uiteindelijk besloot de rechter tot de voorwaardelijke gevangenisstraf van één week en 750 euro boete. Het slachtoffer krijgt 250 euro schadevergoeding.

Binnenkort moet ook een andere RTL 5-ster voor de rechter verschijnen: Dave Roelvink.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen