Vlogger Ismaïl: ‘Media hebben alles erger gemaakt’

De Zaanse vlogger Ismaïl Ilgun heeft excuses aangeboden voor zijn ‘domme gedrag’, waarmee hij volop de media heeft gehaald. Wel merkt hij op dat de media alles erger hebben gemaakt. Dat is te lezen op zijn Facebookpagina. Ilgun zat twee weken geleden in Pauw vanwege zijn vlogs over de straatterreur in de Zaanse wijk Poelenburg. Hij heeft vier dagen vastgezeten en heeft daarna drie dagen rust genomen. “Nadat ik vrij kwam mocht ik Zaandam niet in en niks plaatsen op social media.

Er is een beeld over hem ontstaan dat niet klopt, aldus Ilgun. “Ik zeg niet dat het iemand anders zijn schuld is, ik beken dat ik dom gedrag heb getoond en bepaalde dingen online heb gezet die beter niet konden, maar dit had nooit zo ver moeten komen.

Ilgun heeft de media onderschat. “De jongens en ik hebben dit nooit gewild. We zijn jong en onervaren en weten niks van het televisieleven of medialeven. We hebben fouten gemaakt die we konden vermijden, maar die zijn eenmaal gebeurd. Fouten worden gemaakt in het leven. Als je er maar van leert en ik heb er zeker van geleerd.

Hij wil het vanaf nu ‘goed aanpakken’. “Voor iedereen die is beledigd hierbij my apologize“, zegt hij. “Ze hebben me camera, telefoon, laptop, pc, alles, afgepakt, dus even moeilijk met de vlogs. Ik wil even rustig aan doen en alles verwerken.

Toch gaat Ilgun ‘nooit’ stoppen met vloggen. “Al halen ze de betalingen weg. Bedankt voor alles media: je hebt het 20.000 keer erger gemaakt dan het al is.

Het SBS 6-programma Hart van Nederland, dat meerdere malen is geïntimideerd in Poelenburg, is sceptisch. “Vlogger Ismaïl zegt sorry. Nou ja, soort van.

Meer artikelen over Poelenburg kunt u hier lezen.

Foto: Pauw/VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen