Utopia na 704 afleveringen nog steeds succesvol

Het SBS 6-programma Utopia werkt na 704 afleveringen langzaam toe naar een mijlpaal: volgende week maandag is de realityshow precies duizend dagen oud. De kijkcijfers zijn nog steeds dik in orde. Dat laat de tv-zender vandaag weten in een persbericht. Het Utopia-terrein ging op 31 december 2013 open en op 6 januari 2014 was de eerste tv-uitzending. De première wist maar liefst 1,5 miljoen kijkers te bekoren. Ook de elf avonden erna keken er steevast meer dan een miljoen mensen.

De scores van toen waren enorm verrassend en zag niemand aankomen. John de Mol zei voorafgaand aan de eerste aflevering: “Ik zou tevreden zijn als we na drie maanden op gemiddeld 550.000 kijkers zitten om half acht ’s avonds. Dan moeten we doorgroeien naar 700.000 à 800.000 kijkers.

Het waren er in de beginperiode veel meer. Soms keken er zelfs meer mensen naar Utopia dan naar RTL 4’s Half Acht Nieuws. Dat zag ook RTL-baas Bert Habets destijds niet aankomen: “Ik dacht eerder aan cijfers tussen de 600.000 en 800.000. Ik raak er niet van in paniek. Het houdt ons scherp. In dat opzicht juich ik het toe.

Uiteindelijk daalden de cijfers van Utopia rap en zit het programma niet eens meer op de helft van wat het ooit scoorde. Maar toch scoort de realityshow nog steeds prima. “Sinds de start weet Utopia elke werkdag gemiddeld bijna 600.000 kijkers aan zich te binden“, zegt een woordvoerder van SBS 6 vandaag.

Het programma scoort gemiddeld 12 procent marktaandeel in de doelgroep 20 – 54 jaar, ruim boven het zendergemiddelde van SBS 6 (10,3 procent tot nu toe in september). In het eerste deel van september lag dit percentage voor Utopia zelfs op 14,8 procent.

Utopia viert het feit dat het duizend dagen bestaat volgende week met een groot feest met artiesten en fans.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen