Utopia-kenner: ‘Tv-uitzending geeft vertekend beeld’

De tv-uitzending van Utopia geeft een vertekend beeld van wat er allemaal op het Utopia-terrein gebeurt. Dat vindt kijker van het eerste uur Hennie van Gils, geeft ze aan in een groot artikel van de NOS over 1000 dagen Utopia. Van Gils weet waar ze over praat: ze kijkt elke dag gemiddeld twaalf uur naar de livestreams. Naar de tv-uitzending kijkt ze níet. “Daar stoppen ze 24 uur in 20 minuten. Dat geeft een ontzettend vertekend beeld van wat er eigenlijk gebeurt“, legt de Utopia-fan uit.

Toch krijg je via de stream ook niet alles te weten, klaagt ze. “Bij een ruzie bijvoorbeeld wordt er soms ineens een uur lang een camera op de koeien in de stal gezet.

Dion van Lierop, die elke dag gemiddeld tweeënhalf uur naar de livestreams kijkt, beaamt dat. “Dat klopt, dan praten ze over dingen waar ze het niet over mogen hebben, zoals familie. Daar zijn ook online onder de fans wel veel discussies over geweest. Tenslotte betalen we er wel voor. Maar je doet er niks aan.

Ook Dion vindt dat de tv-uitzending een ander beeld neerzet van de kandidaten. “Eerst dacht ik: wat is dat voor ruziemakende groep. Maar ik ben vaker gaan kijken en ben op bezoek geweest bij het programma. Ik heb de deelnemers daar ontmoet, en heb echt geleerd dat je vooroordelen vaak niet kloppen.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen